Загальні питання та рекомендації по посадці плодово-ягідних культур.

При отриманні посилки, відмочувати саджанці в воді і глині ​​ми не рекомендуємо.

Якщо Ви не можете посадити дерево в перші три дні, посилку потрібно поставити в прохолодне місце, попередньо знявши верхню частину упаковки. Упаковку на кореневій системі знімати не обов'язково, досить побризкати водою кореневу систему. Знаходяться там тирса, будуть тримати вологу ще кілька днів.

Це важливо:

1) Викопуємо яму розміром 60 х 80 см.

2) При весняній посадці саджанця або чагарнику, в ямку можна покласти перепрілий коров'як, засипавши землею щоб коріння не стикалися з добривами. Так само можна підгодувати деревною золою, перемішавши із землею 30гр. На 10л. А в процесі вегетації рослин, підживлення проводити азотними добривами, такими як нітроамофоска, аміачна селітра і т.д. До розпускання бруньок - чагарники, дерева, необхідно при t + 8-10 в безвітряну сонячну погоду, обробляти препаратом 30В. Ці заходи необхідні!

3) Стрижневі корені оновлюються, тобто підрізати концевики. При посадці коріння розправляються, не допускаючи їх загортання догори.

4) Після посадки дерева, посадкова яма добре проливається водою, навіть якщо стоїть сира погода. Це робиться для хорошого зчеплення коренів з грунтом.

5) Після посадки дерева або чагарнику, грунт обов'язково добре ущільнити ногою.

6) Щепленням необхідно садити на схід сонця, і не заглиблюють щеплення.

7) Чагарники (смородина, аґрус, малина і т.д) садимо на 8 см глибше. У них немає щеплення.

8) Кущі троянд, садимо на рівні щеплення, обов'язково попередньо поливаючи і притоптуючи грунт ногою.